Aquatraining 2019-08-11T13:48:41+02:00

Aquatraining

Paard & Water
Aqua trainingscentrum Midden-Nederland
De eerste en enige aqua trainer in Nederland met uphill en computer gestuurde controlled training.

– Sport & prestatie ondersteuning
– Revalidatie, rug en schouderproblemen
– Preventie van blessures
– Spieropbouw & souplesse
– Kracht & vitaliteit
– Herstel na operaties; wonden en mok
– Voor alle disciplines
– Voor elk paard beter!

De aquatrainer is de ideale manier om uw paard functioneel te trainen. Dit geldt zowel voor het gezonde paard in training als voor een paard in een revalidatietraject.
Door het lopen in water worden grotere spiergroepen aangesproken. Dit heeft een positieve invloed op algehele spierkracht, coördinatie, balans en Core Stability.

Het niveau van het water, de hellingshoek en de snelheid van de loopband kunnen naar wens worden aangepast.

De hellingshoek van de lopende band is tijdens de training te veranderen zodat er uphill (bergopwaarts) getraind kan worden. Deze functie is uniek voor onze Aqua trainer. Een traploze helling van 0 tot 10 % kan worden ingesteld in de facetten en tijdsindeling van het trainingsprogramma. Deze unieke functie verhoogt het resultaat van de voorwaartse bewegingstraining met 27 %, waarbij de toplijn van het paard positieve training ondergaat waardoor de rug- en nekspieren verstrekt worden en het uithoudingsvermogen vergroot wordt

De snelheid kan aangepast worden tot maximaal tien kilometer per uur.

De temperatuur van het water in de aquatrainer is constant 12 graden Celsius. Dit zorgt ervoor dat het paard zijn warmte kwijt kan tijdens de training en heeft een koelend effect op de pezen.

Door het unieke concept van de uphill training en het ‘controlled training system’ in combinatie met de hartslagmeting van uw paard, kunnen we meten welke inspanning er wordt geleverd. Hierdoor heeft u goed inzicht in de trainingsopbouw en het trainingsverloop. Want meten is weten!

Marlies Tenhagen is door Aqua Icelander getraind met veterinaire ondersteuning. Tevens is Ruth Brouwer Osteopathie nauw betrokken bij het trainingsproces. Haar kennis en expertise is in samenwerking met Marlies als trainer de ideale combinatie om de gezondheid en conditie van uw paard te verbeteren.

Marlies Tenhagen & Maarten Damsma
Contact: E: info@paardwater.nl
T: Marlies 06-15350681 / Maarten 06-22220525
A: ‘t Frusselt 95, 8076 RG Vierhouten