Biografie 2019-08-11T13:48:41+02:00

Biografie

In de afgelopen jaren heb ik diverse cursussen gevolgd. Van McKenzie therapie tot aan Medical Taping, en van longproblematiek (COPD) tot aan hartklachten en echografie. Verdieping in mijn vak is mijn leefstijl en ik sta open voor nieuwe ontwikkelingen binnen mijn vakgebied. Zo hou ik mijn kennis up to date en ontwikkel ik een steeds bredere visie.

Met gepaste trots mag ik zeggen dat we ons vanaf 2012 PLUS-praktijk mogen noemen. Een status die slechts een klein deel van de fysiotherapie praktijken in Nederland mag dragen.

Tijdens mijn opleiding fysiotherapie vernam ik al van het vak osteopathie maar zoals vaak gebeurt ‘kwam het er niet van’. In 2007 besloot ik ervoor te gaan, ik wilde osteopathie studeren en weer kwam de vraag “wil ik iets met dieren of wil ik iets met mensen?”. Ik koos voor het ICREO, de grondleggers van osteopathie voor dieren in Nederland.
Vanaf dag één wist ik dat ik op de goede weg zat en hoe meer ik leerde hoe enthousiaster ik werd. Ik heb mijn thesis over het diafragma bij het paard met succes verdedigd welke inmiddels internationaal belangstelling geniet.

Sinds 2013 heb ik mijn osteopathische kennis aangevuld met dry needling voor paarden volgens methode Andrea Schachinger.
Tevens heb ik mijn echo-certificaat behaald bij Paardenkliniek De Raaphorst en mag ik als eerste paraveterinair echografische opnames van de pezen van het paard maken. Sinds april 2013 ben ik gecertificeerd veterinair en humaan thermograaf en in september heb ik de manuele lymfedrainage cursus voor paarden gevolgd. Tevens behoort medical taping (ook wel kinesiotaping) ook tot de mogelijkheden, zowel voor de mens als voor het paard. Inmiddels ben ik me ook aan het verdiepen in de acupressuur bij paarden. Alweer een mooie aanvulling.
Een uitgebreide ‘toolbox’ dus.

Het ontleden (ook wel dissectie genoemd) van paarden, en inmiddels ook andere dieren, is een uit de hand gelopen hobby geworden. Een hobby die me meer geleerd heeft dan de anatomieboeken me ooit hebben kunnen leren. Sinds 2007 heb ik diverse dissecties gedaan en bijgewoond en sinds 2016 organiseer ik zelf dissecties voor iedereen die meer wil weten over de binnenkant van een paard. 

Als osteopaat voor paarden heb ik inmiddels diverse samenwerkingen en goede contacten opgebouwd en behandel ik in heel Nederland op locatie.
Bij Stal Damsma – Paard&Water in Vierhouten heb ik een behandellocatie waar u naar toe kunt komen met uw paard.

Mijn ervaring als fysiotherapeut komt goed van pas en maakt dat ik niet alleen het paard kan helpen maar ook de ruiter.
Het mooie is dat ik nu nooit meer hoef te kiezen. Ik werk nu met mensen én dieren en ik heb daar enorm veel plezier in!

CV Ruth 2017 (klik voor pdf)

BIG registratienummer: 69059618604