Kinesio taping 2019-08-11T13:48:42+02:00

Kinesio taping bij paarden

Kinesio Taping® Equine

Sinds 2007 werk ik met het ‘medical taping concept’ bij mensen. Ook wel Fysiotape, Medisch Tapen of Kinesio Taping® genoemd.
Omdat ik bij mensen heb ervaren wat de positieve effecten van medisch tapen kunnen zijn heb ik in 2014 de cursus Kinesio Taping® Equine gevolgd bij Sybille Molle. Zodat ik dit concept ook bij paarden kan toepassen.

Je kunt de toepassing van de tape zien als een verlenging van het effect van de gegeven behandeling. In het engels zegt men “The tape works like extended therapeutic hands”, ik denk dat dit mooi verwoord is.

De Kinesio Taping® Methode is een tape techniek welke ontwikkeld is om het lichaam te ondersteunen in het natuurlijk genezingsproces. Het geeft steun en stabiliteit aan het bewegingsapparaat (spieren en gewrichten) zonder de beweeglijkheid van het lichaam te belemmeren. De tape zorgt ook voor een verlenging van het effect van de gegeven (osteopathische)behandeling.

Er zijn verschillende tapetechnieken die elk een andere inwerking hebben.
De tape is in diverse kleuren verkrijgbaar maar dit heeft m.i. geen invloed op de inwerking van de tape.

Bij paarden wordt een tape gebruikt met extra kleefkracht omdat je over de haren heen plakt.

Voorwaarden:
Het paard dient schoon en droog te zijn voor de behandeling.

De tape zit op mijn paard en dan?
Als de tape goed blijft zitten mag het to maximaal 3 dagen op het paard blijven zitten. Daarna gaat de werking van de tape verloren en heeft het geen effect meer. Ook als het los gaat zitten heeft de tape niet meer het beoogde effect en mag het verwijderd worden.
Verwijderen doet u met de haarrichting mee!

De extra kosten voor de toepassing van medisch tapen wordt u per meter doorberekend. € 3,20 p/m (incl. BTW)