Kwaliteit 2019-08-11T13:48:42+02:00
TEXT

Kwaliteit

Hoe weet u of u een goede therapeut heeft gevonden?

Dit blijft een lastig punt!
Het beroep van osteopaat, dry needling of thermograaf is niet beschermd en iedereen mag dus deze titel aannemen.

Wat kunt u doen?

Check of je zorgverlener BIG geregistreerd is!
Dat kan namelijk alleen als je een wettelijk beschermde beroepstitel mag voeren en dus een gedegen vooropleiding hebt zoals fysiotherapeut of dierenarts.
Waarom is dit belangrijk? Mensen die BIG geregistreerd zijn zijn al vele jaren bezig met hun vak(gebied) en hebben veel meer ‘vlieguren’ gemaakt dan mensen zonder enige verwante vooropleiding.

Zelf ben ik al sinds 1997 bezig met het bestuderen van anatomie, beweging, voelen en behandelen. Dat zijn al heel wat jaren ervaring die allemaal meetellen in de kwaliteit van de behandeling.

U kunt als paardeneigenaar ook navragen en controleren waar de betreffende persoon zijn of haar opleiding heeft gevolgd. Referenties vragen of de bekende mond-op-mond reclame zijn meestal ook erg betrouwbaar. Een goede opleiding is prettig maar een hork van een therapeut is ook niks waard tenslotte.

U kunt ook de website van de persoon bekijken om een algemene indruk te krijgen. Maar let op, mooie woorden maken nog geen mooie daden!!
Vraag u af wat de therapeut er aan doet om op niveau te zijn/blijven en kijk dan nog eens naar de informatie die u heeft.

Wat doe ik aan kwaliteit?

Als eerste en belangrijkste leg ik de lat voor mezelf altijd hoog. Dit is wie ik ben en zoals ik in het leven sta en wat mij het meeste brengt. Mijn biografie geeft al een aardige indruk denk ik.
Ik ben optimistisch, vrolijk en leergierig en niet bang voor een uitdaging. Ik zal nooit voor de makkelijke weg kiezen als ik van de moeilijk weg het meeste kan leren.
Ik ben transparant en eerlijk, what you see is what you get. Ik sta open voor ontwikkelingen binnen het vakgebied en ruim daar buiten. Ik behoud een open visie en waak ervoor geen tunnelvisie te ontwikkelen. Er is meer tussen hemel en aarde dan wij kunnen verklaren.
Ik studeer graag, ik ben autodidactisch ingesteld en heb de discipline om me te blijven verdiepen.
Ik pas een methode alleen toe indien ik daarvoor een, naar mijn maatstaven, kwalitatief goede opleiding voor heb gevolgd met bijbehorend diploma of certificaat. Ik vind dat ik dat naar u en mezelf verplicht ben.

Ik durf te zeggen dat ik iets niet weet en ik durf te overleggen met mensen die meer weten dan ik. Een van mijn levensmotto’s: “Kan ik iets niet dan leer ik het, lukt het dan nog niet dan vraag ik het wel.”