Lymfedrainage 2019-08-11T13:48:42+02:00

Lymfedrainage bij paarden

Manuele Lymfe Drainage, kortweg MLD, is een speciale techniek waarbij je direct werkt op het lymfesysteem. Het is een hele subtiele manier van ‘masseren’ die door paarden (en mensen) als erg prettig wordt ervaren.

Manuele Lymfe Drainage heeft direct invloed op meerdere orgaansystemen in het lichaam. Waardoor het een prachtige interventie is die breed ingezet kan worden, en bovendien geen ongewenste of vervelende bijwerkingen heeft. MLD heeft een parasympathisch (ontspannend) effect op het paard.

Om MLD toe te passen is een gedegen kennis van het gehele lymfe systeem en haar specifieke werking een absolute voorwaarde. Een onjuist uitgevoerde Manuele Lymfe Drainage kan namelijk schadelijk zijn.

Lymfe drainage stimuleert het lymfesysteem en verhoogt de afvoer capaciteit. Afhankelijk van de situatie kan dit zelfs met 75% verhoogd worden. Hierdoor verlaten afvalstoffen sneller het lichaam. En treedt er o.a. minder verzuring op in het lichaam. Het heeft daarnaast een positieve invloed op het vegetatieve zenuwstelsel.

De parasympathicus is verantwoordelijk voor rust, ontspanning, opbouw en heel belangrijk: het herstel!

Een paard kan alleen optimaal herstellen (van zowel inspanning, blessures als van een wond) als zijn parasympathische zenuwstelsel actief is. Manuele Lymfe Drainage spreekt het parasympathische systeem van een paard aan waardoor hij sneller en beter zal regenereren, herstellen en helen.

Kort samengevat heeft lymfe drainage een drieledige werking: het verhoogt de afvoer van afvalstoffen en het verbetert het herstel en de algehele afweer.

BRON: www.paardenlymfedrainage.nl